KALIP,DİKİŞ VE EVDE TASARIMLAR İÇİN DOĞRU YERDESİNİZ:)

18 Temmuz 2014 Cuma

16 Temmuz 2014 Çarşamba

UFAK DOKUNUŞLARLA TSHİRT TASARIM.


TSHiRT TASARIM ile ESKİ TSHİRT YENİLEME.

  1. Bu tshirt ü açık iken çok severek kullanıyordum,yazlıkları cıkarırken bunun gibi birkaç parça buldum.işte kıyıpta kimselere veremediğim.tshirtümü bugün ufak bır kalıpla  tekrar giyebilmek için yenilemeye karar verdim:)sizinde mutlaka biryerlerde kalmış böyle bir ts hirtünüz vardır yenilenmeyi ve rafa tekrar girmeyi bence hakediyorlar.hem bu yenileme bır taraftanda tasarruf anlamına geliyor.


  öncelikle nasıl bir model yapmaya karar verdiğimi anlamanız için  modelimi çizdim..çizimdede gördüğünüz gibi bir kup kesip tek tarafı uzun yani asimetrik bir bluza dönüştürme projem var:)tabiki kollarda uzayacak

.
evet başlayalım.önce tshirt üzerıne kup yerini işaretleyip,daha sonra keselim.1cm dikiş payı vermeyi unutmayın.



daha sonra kestiğimiz kup parçasını mülaj kağıdına kopyalayıp,istediğiz şekli önce kağıt üzerinde veriyoruz.




ben boyunu 20 cm uzattım.enide toplam 40 cm olacak şekilde genişlettim.daha sonra dikş paylarını verip kesiyoruz.
 evet dikildiğinde böyle duracak.
evet buda kol parçası kalıbı.
bunuda kol ağzını olcup boyunuda 48cm yaptım ve kol ucunuda 9cm olacak sekılde ayarlayıp.uzeri kumaşkatı olacak sekılde kol ıcınde bır kalıp yaptım.


TSHIRT TASARIM DİKİLMİŞ HALİ.ESKİYİ YENİLEMEK KEYİFLİ BİR İŞ GERÇEKTEN.. 



14 Temmuz 2014 Pazartesi

ÇİÇEK DESENLİ SAKS UZUN ELBİSE

 ÇİÇEKLİ ELBİSEM
saks ve narçiçeği renginin uyumunu  ben beyeniyorum.bu renkleri kombinlediğim bu elbisemde özel günlerde yada gün içindede şık olmak isteyenler için ideal bir tasarım oldu..siz nedersiniz?


ÖZEL GÜNLER İÇİN ABİYE

NİŞAN ,MEZUNİYET VE ÖZEL GÜNLER İÇİN SEVEREK TASARLADIĞIM GÖZ BEBEĞİM ABİYEM..
içi kolsuz elbise üzerine astarlı arkadan bağcıklı payet işlemeli bolero.elbise kumaşı;saten etek kısmında tul kullandım.bence çokta güzel oldu:)özel her anında güzel görünmek şık olmak herbayanın hakkı..yorumları bekliyorum.






13 Temmuz 2014 Pazar

TESETTÜR ABİYE

ÖZEL GÜNLER İÇİN ABİYE
 
Krep kumaştan diktiğim sade ama şık abiyem.Önünde işlemeli dantelvar üzerine inci işlemeyle süsledim.istanbul tarihi evleriyle birleşen çekimimizlede birbaşka güzel oldu bence...yorumları bekliyorum..


2013 KIŞIN DİKTİKLERİM

KIZKARDEŞİME DİKTİĞİM BAYRAMLIK ELBİSE :)



PANTALON GİYMEYİ BIRAKAMADIĞIM İÇİN KENDİME DİKTİĞİM İLK TUNİĞİM:)
HOCAM HAMILE IKEN SİPARİŞ ÜZERİNE DİKTİĞİM HAMİLE ELBİSESİ..
VE KOMŞUM İÇİN DİKTİĞİM SİYAH ŞİFON TUNİK.BİLMEM BU TUNİĞİ HATIRLAYANIZ OLURMU?DERYA BAYKAL PROGRAMINDA YAPMIŞ,SELDA CIMDA İNTERNET TEN RESMİ BULUP, KAPIMA DAYANDI ILLAKİ BANA BUNU DİK DİYE..BENDE DİKTİM GÜZELDE OLDU AMA:)YEŞİLDE GÜZEL DURMUŞ AMA BİZ SİYAH DİKTİK.

ŞİFON TUNİK



EVEET YENİ ŞİFON TUNİĞİMDE HAZIR.ASİMETRİK DESENLERİDE ÇOK SEVİYORUM.ÖNDEN ÇITÇITLI.BOL KESİM.İSTENİRSE KEMERLE KULLANILABİLMESİ İÇİN....

UZUN ŞİFON TUNİK

İŞTE BEN BU ŞAL DESENİNE BAYILIYORUM HELEDE YEŞİL OLUNCA:)BUGÜNLERDE TASARIMLARIM HEP PANTALON ÜZERİ GİYİLEBİLECEK RAHAT TUNİKLER.BUDA ONLARDAN BİRİ.ŞİFON TUNİK.YİNE KULLANIMI RAHAT ÖNDEN ÇITÇITLI.